Theatervoorstelling Zwembadverhalen zoekt deelnemers

HAREN -  Zwembadverhalen, de theatervoorstelling die vanaf 29 juni tot en met 10 juli te zien zal zijn rondom de verlaten buitenbaden van Zwembad Scharlakenhof in Haren, houdt op vrijdag avond 8 april om 19.30 een informatie bijeenkomst. Wil je meewerken aan deze productie? Zwembadverhalen  zoekt nog mensen voor allerlei leuke taken in en rondom de voorstelling. Van meespelen, zingen of dansen tot helpen het decor en productie.

In het activiteitencentrum Torion in Haren, zullen de makers uitleg geven over alle aspecten van de voorstelling; van meespelen in de cast, tot het bouwen van decor en het organisatorische deel van de voorstelling, zoals marketing en productie. Geïnteresseerden kunnen zich na afloop van de informatie bijeenkomst direct aanmelden als deelnemer.

Zwembadverhalen

Zwembadverhalen is een initiatief van stichting Gedeelde Verhalen. De voorstelling heeft alles van doen met verhalen, herinneringen en nostalgische gevoelens die we onvermijdelijk hebben als we terug denken aan vroeger; schoolzwemmen in het steenkoude buitenbad, een eerste (onderwater-kus) van een prille jeugdliefde en hele zomervakanties die werden doorgebracht in en rondom het zwembad. Zwembaden zijn niet alleen een bron van verhalen, ook deden en doen ze bijzonder goed dienst als een verbindende factor in de gemeenschap. De voorstelling neemt die rol nu op zich; de voorstelling helemaal zelf gemaakt door de deelnemers, waardoor mensen met elkaar samenwerken en spelen die elkaar anders nooit hadden leren kennen.

Op zoek naar deelnemers

De voorstelling kan dus alleen tot stand komen door enthousiaste deelnemers uit Haren en haar directe omgeving. Er is genoeg te doen; mee spelen in de cast onder leiding van regisseur Jorrit Boonstra en zangeres en performer Izaline Calister (o.a. Swinging Groningen), decors bouwen met scenograaf Eva Weerts, of meehelpen op de achtergrond in de productie of marketing.