Lezing expeditie Ben van Zanten

HAREN - Ben van Zanten geeft 1 april een lezing over zijn boek 'De sterrengebergte expeditie naar Nederlands Nieuw-Guinea in 1959', bij boekhandel Boomker.

Een bijzondere expeditie

In 1959 organiseerde het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) in samenwerking met o.a. het Rijksherbarium te Leiden een multidisciplinaire expeditie (Geologie, Antropologie, Taalkunde, Zoölogie en Botanie).
Een bijzondere expeditie naar het Sterrengebergte in het Centrale Bergland van het toenmalige Nederlands Nieuw-Guinea. Dit gebied was het laatste stukje Nederlands Nieuw-Guinea dat nog niet onder Nederlands bestuur was gebracht. Er was vrijwel niets bekend over het gebied. Men wist zelfs niet of er wel mensen woonden. De auteur maakte deze even avontuurlijke als historische expeditie mee als mossendeskundige.

Dagboek

In dit bijzondere boek worden zijn persoonlijke belevenissen en indrukken in de vorm van een dagboek weergegeven. Dit boek laat zich lezen als een belangrijke aanvulling op het werk van Dr. L.D. Brongerma en Overste G.F. Venema, Het Witte Hart van Nieuw-Guinea over hetzelfde thema. Plaats: Cooperatie Boomker boeken Tijd: 19.30 uur Entree: gratis. Aanmelden gewenst: boomkernieuws@boomker.nl