Met Pasen open huis bij Reinhart Orchideeën

HAREN - Deze paasdagen is er open huis bij Reinhart Orchideeën, 27 en 28 maart. Er zijn vele verschillende soorten planten te zien, waaronder natuurlijk orchideeën in de orchideeëntuin van de kwekerij.

De tuin is een afgescheiden gedeelte van de kas. Al meer dan 15 jaar is het oerwoud van 500m2 aan het groeien. Speciale aandacht is er voor de extra binnentuin die gemaakt wordt. Hierin zijn een groot aantal volières en vijvers met koi-vissen.

Kunst in de Kas

Als extra activiteiten is er onder andere Kunst in de Kas. Kunstvoorwerpen van eieren van Lies Reinink, keramiek van Rudy Oosterhoff, Bouk Helmers en Baps Snijdewind, Ikebana, Bamboe, Mozaïek van Margreet Venema, foto’s o.a. van Jen van Wijnwaarden en nog veel meer.

Orchideeën

Orchideeën vormen met meer dan 20.000 soorten de grootste plantenfamilie van de wereld en ze komen dan ook bijna overal op aarde voor. De kwekerij is in feite een uit de hand gelopen hobby. Eenentwintig jaar geleden hebben Frans en Wilma Reinhart door naar het Westerveen in Haren te verhuizen 18m2 kas vervangen door 6000m2. Frans is al meer dan 48 jaar verzamelaar van orchideeën. Zijn uitgebreide verzameling heeft hij in de orchideeëntuin tentoongesteld zodat iedereen deze kan bewonderen. Er bloeien steeds weer andere orchideeën en andere planten. Samen met vele anderen die ook dezelfde “uit de hand gelopen hobby” hebben, is er aan het Westerveen een bonte verzameling ontstaan, die een kijkje meer dan waard is. U kunt een bezoek brengen aan de kas; uitleg krijgen over het kweken en verpotten van orchideeën. Natuurlijk kan er een wandeling gemaakt worden in de buitentuin. Adres: Westerveen 16 (Harenermolen) te Haren. Ze zijn soms moeilijk te vinden maar tussen Haren en Glimmen moet men de Viaductweg inslaan en dan de eerste weg links nemen.