Kevin Frieling door naar Europese finale Skills Heroes

GRONINGEN -  Kevin Frieling van Noorderpoort Automotive & Logistiek heeft zich geplaatst voor de Europese finales van Skills Heroes. Dit werd op zaterdag 19 maart bekend gemaakt tijdens de finales van deze nationale vakwedstrijden voor mbo-studenten.

De nationale vakwedstrijden werden van 17 tot en met 19 maart georganiseerd in de Amsterdam RAI. In totaal hadden zich vanuit Noorderpoort  vier studenten geplaatst voor de finales in de Amsterdam RAI. Richard Nijboer, ook van Noorderpoort Automotive & Logistiek, won in zijn categorie zilver tijdens de finales.

Europese finales in Zweden

De winnaars van de finales van Skills Heroes gaan Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese kampioenschappen die van 1 tot en met 3 december 2016 worden gehouden in Göteborg, Zweden. Helaas valt Richard Nijboer met zijn zilver net buiten de boot en moet deze trip naar Scandinavië aan zich voorbij laten gaan. Noorderpoort wordt daarentegen wel vertegenwoordigd door Kevin Frieling.

Vakwedstrijden voor mbo-studenten bij Skills Heroes

Skills Heroes zijn dé nationale vakwedstrijden voor mbo’ers. Dit jaar hebben in totaal 56 mbo-scholen mee gedaan in 34 vakrichtingen. Alle finalisten mochten zich op 17 maart melden in de Amsterdam RAI. Daar gingen zij gedurende drie dagen de strijd aan tegen hun medefinalisten. De vakwedstrijden zijn gebaseerd op de kwalificatiedossiers en kunnen opgenomen worden in het onderwijsprogramma.

Harener Weekblad