Foto-expositie Midden-Oosten en Syrië

HAREN - Belangstellenden kunnen de komende periode genieten van de nieuwe expositie van fotograaf Bonno Blaauw uit Haren. Afgelopen vrijdagavond vond de opening plaats van deze foto-expositie in 't Nije Cruys.

Van 8 maart tot 29 april zijn de foto's/fotobewerkingen van landschappen in en rond grensgebieden met Syrie te bewonderen. Bonno en zijn vrouw Renee hebben in 1998 een rondreis gemaakt door het Midden-Oosten. Blaauw: "We zijn destijds in Libanon begonnen, om daarna via Syrië, Jordanië, Egypte in Israël te eindigen. We hadden per land een auto gehuurd, behalve in Egypte en Israël, waar we kriskras door  het gebied zijn gaan toeren zonder te weten waar we s'avonds zouden eindigen. Nu is dit gebied en vooral Syrië een hot item geworden".

Over de expositie

"Ik heb een 20-tal foto's uitgezocht, ingescand en daarna bewerkt via fotoshop, waarbij allerlei technieken zijn toegepast. De afbeeldingen laten vooral de landschappelijke verlatenheid zien. Ook laat de foto's zien dat er in het Midden-oosten soms aparte lichtval kan zijn. De foto's zijn deels geprint op aquarelpapier, deels op MDF geplakt. De meeste foto's zijn via fotoshop bewerkt", geeft Blaauw aan.

Over Bonno Blaauw

"Fotografie is bij mij een uit de hand gelopen hobby. Van huis uit ben ik reis- en natuurfotograaf, maar vakmatig ben ik als portretfotograaf bezig. Al jaren probeer ik mooie en meer kunstzinnige foto’s te maken die de moeite van het bekijken waard zijn. Vanaf 2012 ben ik als freelancer bezig".

Adres expositie en openingstijden:

De foto's/fotobewerkingen hangen in het gebouw 't Nije Cruys, Kerklaan 15 in Haren.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Zie voor meer werk www.bonnoblaauw.nl