Valentijn beleeft allerliefste wens: een Star Wars dag

HAREN - Make-A-Wish Nederland heeft afgelopen 10 maart de allerliefste wens van Valentijn (7) uit Haren in vervulling laten gaan: een Star Wars dag. Valentijn is behandeld voor een burkittlymfoon, een vorm van kanker in het lymfevatenstelsel.

Deze dag stond voor Valentijn en het gezin in het teken van magisch plezier. Ter gelegenheid van de nieuwe Star Wars film 'The Force Awakens' staat het Speelgoedmuseum in Deventer in het teken van Star Wars. Door de game room waant Valentijn zich volledig in de wereld van Star Wars. “Wat is dit gaaf, zeg!” roept Valentijn vol verbazing. Valentijn heeft een favoriet personage: Yoda. Speciaal voor Valentijn werd dan ook een kostuum gemaakt. Een lichtzwaard én het aanleren van de vechttechnieken maken de dag compleet voor Valentijn. De Jedi’s leren Valentijn en zijn broertjes hoe ze de slechteriken kunnen verslaan. Als Yoda gevangen wordt genomen, komt dan ook iedereen in actie. Door alle geleerde trucjes is Yoda dan ook gauw weer vrij. De dag wordt afgesloten met laser gamen en het lievelingseten van Valentijn: Italiaans! Valentijn neemt al knuffelend afscheid van de vrijwilliger van Make-A-Wish Nederland en roept dat hij een geweldige dag heeft gehad.

Al meer dan 6.200 wensen vervuld

Make-A-Wish Nederland vervult de allerliefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Per jaar worden zo’n 550 vervuld, dankzij ruim 400 vrijwilligers. Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een magisch effect. Maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn. Het verwezenlijken van een droom kan voor hun toekomst een wereld van verschil betekenen. Sinds de oprichting in 1989 beleefden al meer dan 6.200 ernstig zieke kinderen een fantastische wensvervulling. Voor meer informatie zie: http://www.makeawishnederland.org/