Open dag Yarden Crematorium en Uitvaartcentrum Groningen

GRONINGEN - Het Crematorium en Uitvaartcentrum Groningen houden op zaterdag 19 maart een open dag. In het kader van “Open Stad” kan iedereen een kijkje komen nemen.

Zowel het crematorium als het uitvaartcentrum bieden veel mogelijkheden om met muziek, licht, kleuren en beeld een sfeer te creëren die past bij de overledene en de nabestaanden. Iedereen is welkom van 11.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.

Feeling Environment

Het Uitvaartcentrum is in 2015 aangepast volgens het „Feeling Environment‟-concept dat is ontwikkeld door Yarden. Dit concept gaat ervan uit dat geuren, kleuren, temperatuur, uitstraling en geluiden van grote invloed zijn op de manier waarop nabestaanden en bezoekers het afscheid ervaren. Er is gekozen voor veel warme, rustgevende kleuren, sfeervolle verlichting en smaakvol meubilair. Crematorium Groningen, sinds maart vorig jaar een Rijksmonument, wordt in 2016 gerestyled volgens hetzelfde concept. Suzanne Veenstra-Riegen, locatiemanager: “We vinden het belangrijk dat de omgeving waar het afscheid plaatsvindt zo goed mogelijk aansluit op de emoties van de bezoekers. Dit uiteraard naast de goede dienstverlening van onze medewerkers. Zo kan de ervaring van de plechtigheid een positieve bijdrage leveren aan het totale afscheid en het verwerkingsproces. Bij Yarden geloven we dat een goed afscheid je echt verder helpt.”

Opening op 19 maart

Op zaterdag 19 maart zijn Crematorium en Uitvaartcentrum Groningen open voor publiek. Iedereen is van 11:00 uur tot 16.00 uur van harte welkom. Er worden rondleidingen gegeven voor en achter de schermen. In het Uitvaartcentrum wordt bijvoorbeeld verteld over de laatste verzorging van een overleden dierbare. In het Crematorium kunnen bezoekers de ovenruimte bekijken. Uiteraard is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Toegang is gratis.

Adres

Yarden Crematorium en Uitvaartcentrum Groningen. Adres: Crematoriumlaan 6 en Crematoriumlaan 2, 9747 AM Groningen. Telefoonnummer 050 57 78 241. Website: www.yarden.nl/groningen.

Over Yarden

Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl