'De Pieplaaider', lezing van Marten van Dijken

HAREN - Harener Marten van Dijken, bekend onder meer van de vertaling van de Bijbel in het Gronings, spreekt op donderdag 24 maart over zijn jongste Groninger tekst: ‘De Pieplaaider’.

'De Pieplaaider' is de Groningse versie van het verhaal van Marten Toonder, waarin heer Olivier B. Bommel betrokken raakt bij de vondst van een gasbel op de Zwaderheide. Het ‘Broodje met … Marten van Dijken’ vindt plaats in de Dickens Room in Haren, aanvang 12.00 uur. ‘Broodje met …’ is een activiteit van de Culturele Raad Haren samen met de Bibliotheek Haren en Boekhandel Boomker.

Van Dijken

Van Dijken was al eerder betrokken bij een vertaling van een Bommelstripverhaal van Toonder: ‘Tom Poes en het spook van Bommelstein’, werd toen ‘Tom Koater en ’t spouk van Bommelbörg’. Voor de vertaling van De Pijpleider maakte Van Dijken dankbaar gebruik van een aantal adviezen van scheidend hoogleraar Groninger taal en cultuur, Siemon Reker. De uitgave ‘De Pieplaaider’ verscheen eind vorig jaar met de originele tekeningen van Toonder en een speciaal voor dit doel door Dick Matena getekende omslag.

Datum & tijdstip

Donderdag 24 maart 2016, 12.00-13.00 uur, Dickens Room in ’t Clockhuys Brinkhorst 3, Haren Entree € 5,00 (inclusief broodjes en melk) Reserveren (noodzakelijk) via geboektinharen@gmail.com