Klassiek concert in Museum De Buitenplaats

EELDE - Dankzij samenwerking met Vrienden van het Noord Nederlands Orkest vinden prijswinnaars van het Prinses Christina Concours de weg naar het podium van Museum De Buitenplaats in Eelde. Zondag 20 maart om 14:00 uur is het weer zover.

Lotus de Vries

Lotus de Vries, viool (1996) begon met viool spelen toen ze vijf jaar oud was. De  altviool werd haar hoofdinstrument en op haar vijftiende werd ze aangenomen voor de jong talent klas van het Prins Claus Conservatorium. Ze kreeg les kreeg van Ervin Schiffer. Sinds 2014 studeert ze bij Francien Schatborn aan het Conservatorium van Amsterdam. Lotus was o.a. aanvoerder in het Haydn Jeugd Strijkorkest en het Jeugdorkest Nederland . Ze is actief als kamermusicus en nam deel aan masterclasses waaronder het Peter de Grote Festival, Intern. Music Masterclasses Tata (Hongarije),L'Academie  musicale de Morges (Zwitserland) en het Dutch Viola Festival. Ze volgde masterclasses bij Christophe Weidmann, Esther van Stralen, Sven Arne Tepl en Emmy Verhey. In 2015 nam Lotus deel aan het Prinses Christina Concours waar ze de 2e prijs èn de publieksprijs ontving tijdens de regionale finale in Groningen. Ze soleerde ze met Philharmonie Noord en in de kamermuziekserie van het Noord Nederlands Orkest.

Caspar Westerman

Caspar Westerman, cello (2001) is geboren in Groningen en volgt vanaf zijn achtste jaar cellolessen. Na les te hebben gehad van Arjan van der Boom op de muziekschool te Zuidhorn, begon hij privélessen te volgen bij Corine ’t Hoen, cellodocente op het Prins Claus Conservatorium te Groningen. In juni 2014 werd hij daar toegelaten tot de Jong Talent Klas. Caspar speelt sinds september 2014 in het Haydn Jeugd Strijkorkest. Vorig jaar maart won hij de tweede prijs (categorie 1) in de finale van het Prinses Christina Concours Noord en nam hij deel aan de Dag van de Genomineerden in Den Haag.

Julia Hoorman

Julia Hoorman, piano (1995) begon op haar negende met pianospelen bij Debora Prins, docente bij Noordakkoord. In 2008 won ze een eervolle vermelding tijdens het Prinses Christina Concours Noord, een jaar later stond ze in de halve finale in de Doelen tijdens de Rotterdamse Piano Driedaagse. In 2011 werd ze toegelaten tot de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ze studeert bij Nata Tsvereli. Julia was ze in 2012 finalist tijdens het Prinses Christina Concours Noord waar ze vervolgens dit jaar de eerste prijs won tijdens de finale en speelde op de Dag van de Genomineerden in Den Haag. Ze volgde masterclasses bij David Kuijken en Hannes Minnaar. Vanaf 1 september 2015 doet ze de studie hoofdvak piano aan het Prins Claus Conservatorium, bij Nata Tsvereli.

Manuel Sanguino

Manuel Sanguino, piano (1998) werd geboren in de Dominicaanse Republiek. Op zesjarige leeftijd begon hij met saxofoon spelen en 2 jaar later met pianolessen. In 2009 was Manuel prijswinnaar van de Danilo Perez Fundation in Panama met beide instrumenten. Het NBE selecteerde Manuel in 2011 voor het Jong NBE. Hij behaalde in 2012 een eerste  prijs  bij de nationale finale van het Prinses Christina Concours met saxofoon, en twee keer een eerste prijs in de finale Noord met beide instrumenten. In 2013 was Manuel finalist van De avond van de jonge musicus, de nationale voorronde van de Eurovision Young Musicians wedstrijd. Hij heeft met diverse orkesten gespeeld, o.a Residentie Orkest, Ned. Kamerorkest, Ned. Symfonieorkest en Sinfonia Rotterdam. De begeleiding is, als altijd, in de vertrouwde handen van pianiste Irina Osetskaya. Entree museum:€12,50/ Vrienden en museumkaarthouders: toeslag €3,50 / Kinderen gratis Museum De Buitenplaats, Hoofdweg 76, 97861  EK Eelde, 050 309 5818 info@museumdebuitenplaats.nl