Schrijfwedstrijd Write Now! voor jongeren

HAREN - Jongeren van 15 tot en met 24 jaar hebben nog drie weken om aan hun tekst voor Write Now! 2016 te werken. Op 1 april moeten alle inzendingen voor de schrijfwedstrijd binnen zijn. Op 9 mei maakt juryvoorzitter Rebekka de Wit in de Groninger Forum Bibliotheek bekend wie Write Now! Groningen wint. 

Alle deelnemers uit de regio Groningen worden uitgenodigd voor de voorronde op maandag 9 mei. De avond duurt van 20.30 tot 21.30 uur en vindt plaats in Groninger Forum (Oude Boteringestraat 18, Groningen). Thomas Heerma van Voss draagt voor, er is livemuziek van Eva Waterbolk en aan het eind van de avond maakt juryvoorzitter Rebekka de Wit bekend wie doorgaat naar de finale. Deelnemers kunnen voorafgaand aan de prijsuitreiking meedoen aan een gratis schrijfworkshop door Thomas Heerma van Voss.

De prijzen

Naast die felbegeerde plek in de finale, maken de deelnemers kans op mooie prijzen. De nummers een, twee en drie winnen respectievelijk €250,  €125 en €75 aan boekenbonnen. Daarnaast maken winnaars van de tweede en derde prijs kans op een van de vier wildcards voor een plek in de finale. De hoofdprijs van Write Now! 2016 bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie of bij Creatief Schrijven, een column op Trouw.nl en een optreden tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival in Rotterdam. De Write Now! De Morgen Publieksprijs wordt in juni bepaald door de lezers, die online kunnen stemmen op hun favoriete tekst.

Over Write Now!

Write Now! is de belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren van 15 tot en met 24 jaar in het Nederlandse taalgebied. Eerdere winnaars zijn onder anderen Maartje Wortel, Niña Weijers en Lize Spit. Naast de voorronde in Groningen zijn er tien andere voorronden in Nederland, België en Suriname. Alle regionale winnaars gaan door naar de finale in Rotterdam op 26 juni 2016. Deelnemers kunnen hun tekst tot en met 31 maart insturen via www.writenow.nu.