NL DOET bij scouting De Trekvogels

HAREN -  Het Oranje Fonds organiseert vandaag en morgen, samen met duizenden organisaties in het land, NL Doet. Ook in de gemeente Haren waren heel veel vrijwilligersinitiatieven aan de gang.

NL Doet

NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. De afgelopen 10 jaar hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen en zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard.

Het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en geeft per jaar ongeveer € 32 miljoen uit aan initiatieven en organisaties die de sociale cohesie bevorderen. Zowel in Nederland als in het Caribische deel van het Koninkrijk. Het beschermpaar van het Oranje Fonds zijn Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

Scouting De Trekvogels

Dit jaar werden weer op NL Doet de mouwen opgestroopt en de schouders eronder gezet bij scouting De Trekvogels in Haren/Eelde-Paterswolde. Anne-Geertje Riepma: “Er is weer druk door alle vrijwilligers geschilderd, opgeruimd en gewerkt aan de drainage van het terrein. Traditiegetrouw heb ik de keuken schoongemaakt”. Scouting De Trekvogels zitten in twee plaatsen en in twee provincies, Haren (Gn) en in Eelde-Paterswolde (Dr). Ook is Scouting De Trekvogels een gemengde groep, jongens en meisjes nemen gemengd deel aan de verschillende speltakken van Bevers t/m Explorers. Zie voor meer informatie: http://www.detrekvogels.nl/