Wonen&Co de beurs 2016

GRONINGEN -  Van kleine huisjes tot een loft met een adembenemende skyline en alles wat daar tussenzit, het is Wonen&Co de beurs 2016 in een notendop.

Iedereen woont anders en heeft simpelweg een andere smaak. De elfde Wonen&Co presenteert daarom van donderdag 17 tot en met zondag 20 maart verschillende woonstijlen in verrassende omgevingen in combinatie met de nieuwste trends. Opnieuw is MartiniPlaza in Groningen het strijdtoneel van het leukste en grootste woonevenement van Noord-Nederland.

“Mooi wonen is mijn missie”

De Wonen&Co Vlogcinema is een huzarenstukje van de hand van Miquel Duin van het gelijknamige Duin Interior. Hoewel zijn leeftijd (red.: 24 jaar) anders doet vermoeden, heeft hij al flink zijn sporen verdiend in de interieurwereld. “Mooi wonen is mijn missie”, aldus Miquel. In de Wonen&Co Cinema laat hij zijn passie voor luxe lifestyle interieurs zien en combineert hij dit bovendien met een bioscoopfunctie. Resultaat is een loft die het thema ‘New York’ meedraagt en meerdere vlogvideo’s die bol staan van de woontrends van 2016.

Gronings talent in Amsterdamse tiny houses

De tijd van groot, groter, grootst lijkt bij de kleine huisbezitters, aanhangers van de Tiny House Movement, voorbij. Zij houden alleen hetgeen over wat noodzakelijk is en voor de rest gaan en staan ze waar ze maar willen. De designers van de FOLK conceptstore maken een vrije vertaling van deze beweging naar de Amsterdamse tiny houses op Wonen&Co de beurs. Onder de noemer FOLK’s Favourites presenteert de conceptstore drie kleine trendhuisjes die het thema ‘urban jungle’ meedragen. Veel groen, cactussen, staande en hangende planten met de door FOLK zo kenmerkende Scandinavische touch.

Caravans in stijl

Ieder jaar zoekt een groot deel van de Nederlanders de Franse, Spaanse of Italiaanse zon op met een ‘rijdende sleurhut’ achter de auto. Beter bekend als een caravan. Vesta en Trendhopper hebben de uitdaging aangegrepen om deze kleine huisjes op wielen om te vormen naar inspirerende rollende kamers. Iedere caravan wordt in andere woonstijl gegoten: stoer, Ibiza en natuurlijk. Wat je binnenin spot, kun je voor de deur kopen. De verbouwde caravans worden bovendien geveild. De opbrengst komt ten goede aan het Hospice Gasthuis Groningen.

Wonen&Co de beurs

Donderdag 17 t/m zondag 20 maart 2016 MartiniPlaza, Groningen http://www.wonenenco.nl