Week van Zorg en Welzijn 2016

HAREN - In de week van Zorg & Welzijn, van 14 t/m 19 maart, bruist het in het Noorden van de activiteiten.

Altijd al eens een kijkje willen nemen? Op zoek naar een dagbesteding voor uw gehandicapt kind? Op zoek naar een (vakantie-/vrijwilligers)baan? Of toe aan een nieuwe stap in uw loopbaan? Kom kijken in de Week van Zorg en Welzijn. Op 14 maart geeft schaatser en zanger Erik Hulzebosch in de gemeente Midden-Drenthe het officiële startschot voor deze nationale week. Zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten en onderwijs organiseren in die week uiteenlopende activiteiten en openen hun deuren voor het grote publiek. U wordt in de gelegenheid gesteld om een kijkje te komen nemen en te ervaren wat voor fantastisch werk er in de zorg- en welzijnssector wordt verricht.

Open huizen; kom een kijkje nemen

Op de website van ZorgpleinNoord, www.zorgpleinnoord.nl,  staat het totale weekprogramma en het actuele overzicht van de open huizen en activiteiten. Naast de open huizen staan er uiteenlopende onderdelen op het programma. Zoals muziek voor dementerenden door  CityPromsEmbrace, de DoeDag, speeddaten op locaties, informatiemarkten, symposia en de fotowedstrijd ‘ Zo werkt zorg’. Iedere activiteit heeft zijn eigen doelgroep(en); voor ieder wat wils.

Speeddaten 17 maart

In het kader van de werkgelegenheid staat donderdag in het teken van speeddaten. Werkzoekenden kunnen op diverse locaties van zorg- en welzijnsorganisaties speeddaten voor vacatures, vakantiewerk, BBL-plekken en vrijwilligerswerk. De volgende organisaties doen mee: Interzorg, Senior Assist Care, De Noorderbrug, Kraamzorg het Groene Kruis, Link 050/MJD, Zorggroep Tangenborgh, De Psych, Humanitas DMH en ’s Heeren Loo. Opgave voor de afzonderlijke speeddatemomenten gaat via de website van ZorgpleinNoord.

ZorgpleinNoord

Met meer dan 180 aangesloten organisaties, samen goed voor ongeveer 48.000 fte, vertegenwoordigt ZorgpleinNoord ruim 80% van de zorg- en ongeveer de helft van de welzijnssector in Noord-Nederland. ZorgpleinNoord is het grootste werkgeversverband in zorg en welzijn in Groningen, Drenthe en in toenemende mate Friesland. ZorgpleinNoord heeft zich samen met 15 andere regionale arbeidsmarktorganisaties verenigd in RegioPlus. De Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van deze 16 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn om de beeldvorming en het imago van de sector zorg en welzijn te stimuleren. Voorafgaand aan deze week besteedt SBS6 dagelijks aandacht aan zorg en welzijn in het programma Heel Holland Zorgt. We hopen dat u kijkt en in de gelegenheid bent activiteiten/open huizen te bezoeken; bijvoorbeeld alleen of samen met uw gezin, opa/oma, vader/moeder.

Harener Weekblad