Kandidaten gezocht voor Dickens Award

HAREN -  De Culturele Raad Haren (CRH) roept inwoners van deze gemeente op kandidaten voor te dragen voor toekenning van de tweejaarlijkse Culturele Prijs van de Gemeente Haren: de Dickens Award.

Kandidaten

Kandidaten (personen of culturele instellingen) dienen een binding te hebben met Haren en zich aantoonbaar ingezet te hebben voor de Harense cultuur in de breedste zin van het woord.

Jury

Een deskundige jury waarin de Gemeente en de Culturele Raad vertegenwoordigd zijn, kiest de uiteindelijke winnaar uit de voorgedragen kandidaten. De prijs bestaat uit een bronzen legpenning en een bijbehorende oorkonde. De uitreiking van de prijs door de wethouder van cultuur, mevrouw Paula Lambeck, vindt plaats op zaterdag 3 september 2016 in de Dorpskerk van Haren tijdens de opening van het culturele seizoen 2016 – 2017.

Nominaties

Nominaties (met korte toelichting) kunnen worden ingediend tot uiterlijk 20 april bij de Culturele Raad via het emailadres: info@cultureleraaadharen.nl.

Kunstwerk

De Dickens Award werd in 2000 op initiatief van de Culturele Raad door de gemeente Haren ingesteld. De prijs bestaat uit een kunstwerk, genoemd naar de naamgever van de, in 1999 geopende, Dickens Room in de Harense Bibliotheek. Het bestaat uit een, door beeldend kunstenaar Jan Steen uit Den Andel vervaardigde, bronzen legpenning, in de vorm van een boekje dat kan worden opengeslagen. Jan Steen heeft zich in de Dickens Room laten inspireren door de figuur van Samuel Pickwick als redenaar, zoals onder meer afgebeeld op het Ex Libris van de daar aanwezige boekenverzameling. De bij de legpenning behorende verpakking, evenals het juryrapport, zijn vormgegeven door Pieri Kim van boekbinderij de Roemte te Rasquert en grafisch ontwerper Gijs Bekenkamp te Groningen. De naam van de winnaar wordt bijgeschreven op een bijzondere oorkonde in de Dickens Room. De Dickens Award is inmiddels acht keer toegekend.