4 studenten Noorderpoort in finale Skills Heroes

GRONINGEN -  Vier studenten van Noorderpoort hebben zich geplaatst voor de finales van Skills Heroes. De finales van deze nationale vakwedstrijden voor mbo-studenten worden van 17 tot en met 19 maart 2016 gehouden in de RAI Amsterdam.

Het afgelopen jaar zijn op verschillende mbo-scholen in Nederland voorrondes georganiseerd voor deze vakwedstrijden van Skills Heroes. Tijdens de voorrondes hebben studenten hun talenten laten zien in hun eigen vakgebied. Per vakgebied zijn een aantal finalisten geselecteerd. Vier studenten van Noorderpoort kunnen zich op 17 maart melden in de Amsterdam RAI voor de finale in hun vakgebied.

De Finalisten

De geplaatste finalisten van Noorderpoort: Ryan, Cilia, Wilko en Richard. Ryan Vasilda vertegenwoordigt de koksopleiding van Noorderpoort Euroborg Gastvrijheid & Toerisme tijdens de finales. Hij scoorde bij de voorrondes hoog op creativiteit en hij presteerde op veel vlakken uitzonderlijk goed. ‘De spanning is er, het zijn allemaal echte topjongens en topmeiden waartegen ik moet strijden,’ aldus Ryan. ‘Als ik verlies, dan verlies ik. Jammer dan. Maar ik ga absoluut wel voor de winst.’ Ook studente Cilia Schrage van Noorderpoort Business & Administratie vind het ontzettend spannend dat ze naar de finales mag. Zij heeft zich geplaatst in de categorie modeontwerpers ‘Ik vind het wel heel leuk en spannend. Ik had eigenlijk nooit verwacht dat ik het zou kunnen en dat wat ik doe goed genoeg zou zijn.’ Cilia weet dat ze nog een lange weg te gaan heeft tijdens de finales: ‘Het kan altijd beter,’ geeft de studente toe. Student Wilko van Noorderpoort Kunst & Multimedia is eveneens erg kritisch op zichzelf. ‘Ik ben een perfectionist, als ik het niet perfect heb afgerond, dan had ik het dus beter kunnen doen,’ aldus Wilko. Hij wil het dan ook nog beter doen dan tijdens de voorrondes voor applicatieontwikkeling, waar hij zich als derde plaatste voor de finales. ‘Pas als ik eerste word, ben ik trots op mezelf, dus daar streef ik naar.’ Vanuit Noorderpoort Automotive & Logistiek heeft Richard Nijboer zich op het laatste moment nog weten te plaatsen voor de finales. Hij wist de jury te imponeren als autotechnicus tijdens de voorrondes die op 3 maart werden gehouden in het pand van Noorderpoort aan de Bornholmstraat 31 in Groningen. Hij werd tijdens deze voorrondes eerste en mag dus ook nog aansluiten tijdens de finales in de Amsterdam RAI.

Demowedstrijden voor studenten Noorderpoort

Naast de finales worden ook enkele demonstraties in compleet nieuwe wedstrijdrichtingen gehouden. Twee studenten van Noorderpoort verzorgen ook demonstraties tijdens de finales in de Amsterdam RAI. Kevin Frieling en Kevin Oudman van Noorderpoort Automotive & Logistiek gaan de strijd met elkaar aan tijdens deze demo-wedstrijd. De twee studenten hebben zich al geplaatst voor de Europese wedstrijden. De jongens laten zien hoe zij onderhoud verrichten aan bedrijfswagens met kleine reparaties, voeren uitgebreide reparaties uit en tonen verschillende diagnostische klussen.

Vakwedstrijden voor mbo-studenten bij Skills Heroes

Skills Heroes zijn dé nationale vakwedstrijden voor mbo’ers. Dit jaar hebben in totaal 56 mbo-scholen mee gedaan in 34 vakrichtingen. Alle finalisten mogen zich op 17 maart melden in de Amsterdam RAI. Daar gaan zij gedurende drie dagen de strijd aan tegen hun medefinalisten. In de finale staan zes finalisten. Hier zijn drie medailles per vakrichting te verdienen. De play-offs zijn finales met minder dan zes finalisten, waarbij één (gouden) medaille te verdienen is.

Winnaars

De winnaars gaan, wanneer zij voldoen aan de voorwaarden, Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese kampioenschappen die van 1 tot en met 3 december 2016 worden gehouden in Göteborg, Zweden. De vakwedstrijden zijn gebaseerd op de kwalificatiedossiers en kunnen opgenomen worden in het onderwijsprogramma. Voor meer informatie over Noorderpoort: http://www.noorderpoort.nl/Paginas/Default.aspx