Schrijft u mee?

HAREN -  De Gemeente Haren en de Culturele Raad Haren (CRH) dagen Harenaars uit om zich te laten inspireren door de Harense natuur en cultuur. Het idee is om bijzondere plekjes en bezienswaardigheden in Haren te voorzien van treffende teksten in proza of poëzie die door Hareners zijn geschreven.

Van die plekjes zullen professionele foto’s gemaakt worden. Samen met de Gemeente wil de CRH een gids uitbrengen met een route langs die bijzondere locaties, waarin die teksten bij de foto’s zijn opgenomen. De Culturele Raad Haren roept de inwoners op een creatieve verbeelding in woorden te schrijven bij een van de plaatsen of gebouwen die kenmerkend voor Haren zijn. De beste inzendingen, uitgekozen door een deskundige jury o.l.v. de Harense wethouder van cultuur, mevrouw Paula Lambeck, krijgen een plaats in de gids.

Bijzondere locaties

De bijzondere locaties staan nog niet vast. De jury laat zich mede leiden door wat Hareners inzenden. Gedacht wordt onder meer aan cultuurhistorisch monumenten als de Harener Dorpskerk of de Bartholomeuskerk in Noordlaren. Haren kent verschillende monumentale buitenhuizen. Ook parken als het Boeremapark, het Hendrik de Vriesplantsoen of het Quintusbos kunnen inspireren. In Noordlaren staat het enige hunebed in de provincie Groningen. In Essen stond het klooster Yesse. De Drentsche Aa meandert door Haren. Maar ook het sluisje aan de Hoornsedijk, of de verschillende beeldhouwwerken in de gemeenten, waaronder het ‘watervalbeeld’ bij het station of het beeld ‘balancerend figuur’ aan de Laarmanhof. En zo zijn er nog talrijke andere, inspirerende plekken en bezienswaardigheden te vinden

Aanmelden voor deelname

Wilt u zich door Haren laten inspireren en een kans maken om uw inzending in deze bijzondere gids opgenomen te krijgen? Meldt u dan voor 29 maart aanstaande aan via het e-mailadres verbeeldingvanharen@cultureleraadharen.nl. U krijgt dan een deelnameformulier met alle nadere informatie toegestuurd.