Lezing Hans van Wieren: Tuinen anno nu

ZUIDLAREN - Hans van Wieren uit Sneek geeft voor Groei & Bloei Zuidlaren een lezing getiteld 'Tuinen anno nu' op maandag 21 maart in Zuidlaren.

In vogelvlucht laat van Wieren de aanwezigen met mooie beelden,  onder andere gemaakt tijdens zijn tuinenreizen, langs diverse hedendaagse tuinen gaan. Tijdens deze presentatie krijgt u een goed idee wat er anno nu mogelijk is op het gebied van tuinen rondom uw woning.

Tuintypes & tuinstijlen

Heel veel tuintypes en tuinstijlen komen aan de orde: bloemen-, strakke, moderne tuinen, bijvoorbeeld met veel stenen en grind, thematuinen en het gebruik van steunkleuren en ornamenten in de tuin.

Beplanting

Er wordt ook veel aandacht besteed aan beplanting. Vanaf het prille begin in het voorjaar (de Stinzenplanten en bollen) via de zomer met heel veel vaste en eenjarige planten, komen we dan via de herfst terecht in de winter met al zijn stille schoonheid. Sommige tuinen zijn een paar jaar gevolgd, waardoor je de veranderingen in de loop der jaren goed zien krijgt. Loopt u dus rond met vage plannen om uw huidige tuin eens te ‘moderniseren’ of weet u niet precies hoe u de tuin rond uw nieuwe huis vorm moet geven, kom dan bij deze lezing inspiratie op doen. Gegarandeerd dat u met nieuwe inzichten naar huis gaat. Locatie De lezing vindt plaats in “De Ludinge”, Ludinge 4 te Zuidlaren en is toegankelijk voor leden van Groei & Bloei en ook voor niet-leden. Aanvang 20.00 uur, einde ca. 22.00 uur. De entree bedraagt € 4,00 voor leden en € 6,50 voor niet-leden. Hierbij is  tweemaal een consumptie (koffie/thee) inbegrepen.