De digitale toekomst voor het onderwijs: Project Universe.IT

GRONINGEN - Hanzehogeschool Groningen investeert in digitale toekomst met Universe.IT. Het Instituut voor Communicatie, Media & IT van de Hanzehogeschool Groningen tekent deze week een samenwerkingsovereenkomst met I.Turn.IT

I.Turn.IT is een initiatief van twee jonge ondernemers om een meer diverse en grotere groep jongeren te enthousiasmeren voor IT. Het maakt niet uit in wélke sector de kinderen van nu later gaan werken, ze krijgen altijd te maken met digitalisering en robotisering. Veel kinderen krijgen banen die nu nog niet eens zijn uitgevonden. Daarnaast staat er in het recent verschenen rapport van het Ministerie van OCW - Platform Onderwijs 2032 - dat er in het onderwijs meer plaats moet komen voor digitale vaardigheden.

Universe.IT

Als gevolg van de digitalisering, de stijgende vraag vanuit bedrijven naar mensen met kennis van IT en het gebrek aan IT-onderwijs op basisscholen en middelbare scholen lanceren I.Turn.IT en de Hanzehogeschool het project Universe.IT. Een proeftuin waar lesprogramma’s worden ontwikkeld op het gebied van IT voor basisscholen en middelbare scholen.

Lesprogramma's

Deze lesprogramma’s zijn niet alleen gericht op programmeren, maar op IT in een bredere context (bijvoorbeeld internetveiligheid, robots of virtual reality). De lesprogramma’s worden ontwikkeld door een team met mensen uit verschillende disciplines, zoals onderwijsdeskundigen, docenten, ICT’ers, het bedrijfsleven, onderzoekers en jongeren. De lessen worden gegeven door studenten van de Hanzehogeschool. Info, foto’s en filmpjes zijn te vinden op http://iturnit.com/ De technologische ontwikkelingen beïnvloeden nu al de samenleving waar jongeren in opgroeien, maar de invloed die ze hebben op de maatschappij waarvan die jongeren als volwassenen deel van zullen uitmaken, wordt steeds groter. Het is zaak jongeren daar goed op voor te bereiden en daar draagt de Hanzehogeschool graag aan bij.