Hart tot Hart actie SP Haren beëindigd

HAREN - Praten over geld in Haren is nog steeds ‘not-done’, is de conclusie van de SP Haren.

Op de uitnodiging aan rijke inwoners om van hart tot hart te spreken over groeiende ongelijkheid zijn weinig reacties gekomen. Met drie van deze van Hart tot Hart gesprekken sloot de SP in Haren deze week haar actie ‘Er is genoeg voor iedereen’, af.

Hartelijke gesprekken

De drie gesprekken met meervermogenden waren hartelijk en de bezorgdheid over de groeiende ongelijkheid werd gedeeld. Alleen de genoemde oplossingen verschilden nogal. De een wil invloed uitoefenen via de politiek, de ander wil meer macht bij de burgers en de derde, die veel in contact is met een aantal van de 500 Harense gezinnen in armoede, zegt: “Veel ervan zijn gescheiden ouders, want na de scheiding beginnen de problemen. Huwelijkscursussen zouden dat kunnen helpen voorkomen.”

Verloop actie

De actie startte vorig jaar op Koningsdag. De SP deelde toen mandarijntjes uit aan kinderen. Daarna volgden de kraskaarten op de markt, de zakjes met pepernoten aan de deur in Oosterhaar, de zakjes met hartjes aan de grote huizen en als laatste dus de Hart tot Hart gesprekken met 'de rijke tak' van Haren. “We blijven zoeken naar de juiste manieren om met iedereen in contact te komen”, zegt de SP voorzitter Bram Duran. “Toch is de actie voor ons geslaagd: we hebben de aandacht erop gevestigd en zelfs buren die in 15 jaar nog nooit met elkaar hadden gesproken, zijn door de hartjes aan de deur met elkaar in contact gekomen.”

Er is genoeg voor iedereen

Landelijk gaat de actie ‘Er is genoeg voor iedereen’ voor een eerlijkere vermogensverdeling nog door. U kunt de actie steunen op https://genoeg.sp.nl/