Expositie 'Veelkleurig' in Galerie Lemferdinge

PATERSWOLDE - Heeft u behoefte aan een beetje kleur na al die regen?

Ga dan naar Galerie Lemferdinge. Daar is de expositie ”Veelkleurig” te bewonderen. Daar word je echt vrolijk van.

Caroline Matser

In het oog springt het karakteristieke werk van Caroline Matser. Zij laat zich duidelijk inspireren door bloemen bij haar fleurige schilderijen en vaas/schaal objecten. Dat kunnen glazen vazen zijn die ze beschildert met porseleinverf en glasverf of objecten die ze maakt van kunsthars, al of niet met bloemvormen van klei, die ze beschildert met acryl en afwerkt met een dikke laag vernis. Ook in haar schilderijen combineert ze vaak de acrylverf met klei of plastic. Van zoveel kleur en vrolijkheid word je vanzelf blij.

Lydia Jonkman

Die glimlach blijft op je gezicht bij de grappige schilderijen van Lydia Jonkman, die met bloemen versierde koeien en geitjes schildert. Ze gebruikt sprekende kleuren, vaak met felle tinten en krachtige en ongebruikelijke chromatische samenstellingen, zodat er een besef ontstaat van intens licht. Ze zit niet vast aan de regels van perspectief, maar experimenteert met diepte en ruimte.

Hinnie Lamain

Hoewel het adjectief kleurig zeker van toepassing is op de schilderijen van Hinnie Lamain hebben deze grote doeken toch een heel andere uitstraling. Haar abstracte werk is geïnspireerd op bloemen en vrouwelijke naakten. Zij brengt de acrylverf in lagen aan totdat de juiste kleur en diepte is bereikt, waardoor er meer nuance in de kleuren zit.

Ton de Vreede

Weer een ander soort vrolijkheid wordt veroorzaakt door het humoristische werk van Ton de Vreede. Zijn inspiratie haalt hij uit de mythologie, waarbij hij zich in zijn ruimtelijke objecten steeds richt op contrasten, zowel in kleur als in materiaal. Daarmee benadrukt hij dat ogenschijnlijk alledaagse dingen toch steeds een actuele en universele waarde bezitten. Hij gebruikt zoveel mogelijk afvalproducten uit de glas-, steen- en metaalverwerkende industrie.

Monica Desain

Tenslotte mag in zo’n kleurige expositie het werk van de veel te vroeg overleden plaatsgenote Monica Desain niet ontbreken. Opvallend aan al haar werken is de herkenbare en toegankelijke stijl: strak geschilderd, decoratief en opvallend fris van kleur. Door de speelse beweging in het lijnenspel en de vlakvulling ontstaan vogels, vissen, dieren en mensen; soms direct in het oog springend, soms meer als een zoekplaatje. Omdat de familie de collectie van haar werk voorlopig intact wil laten, worden van haar schilderijen alleen giclées verkocht. Deze kleurige en vrolijke expositie kan bezocht worden t/m 24 april in Galerie Lemferdinge. Openingstijden: zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur, Lemferdingerlaan 2 te Paterswolde.