Foto- en Praatmiddag Historische commissie Garmerwolde

GARMERWOLDE - De Historische commissie Garmerwolde organiseert voor zaterdag 26 maart haar jaarlijkse Foto- en Praatmiddag.

Speciaal bedoeld voor de oudere Garmerwolders. Maar natuurlijk ook voor iedereen die ooit in Garmerwolde gewoond heeft, er geboren is of in een andere relatie tot het dorp staat. Aanvang: 14.00 uur in dorpshuis De Leeuw in Garmerwolde. De toegang is gratis, evenals de koffie en thee. Einde: ongeveer om 16.30 uur.

Praatmiddag over ouderwets oogsten

"Deze keer willen we onder andere aandacht besteden aan 'ouderwets oogsten'. En dat dan over een heel breed scala: variërend van uw eigen moestuin tot grootschalige akkerbouw. Wat zijn uw herinneringen aan dit 'oogst-gebeuren' ? Hoe ging dat thuis, toen u klein was? En hoe bij de buurman, en bij de boer? Heeft u nog foto's uit die periode? Neem alstublieft een paar van uw eigen oude foto's mee. Allemaal mag ook," aldus de commissie. Verder worden er weer 10 oude foto's getoond waar de Historische commissie vragen over heeft.

Oude foto's scannen

Tenslotte kan er in groepjes van vier of vijf aan tafeltjes worden bijgekletst. Over van alles en nog wat, bijvoorbeeld over de foto's die u zelf meegebracht heeft. De Historische commissie zorgt voor een scanner om ter plekke een digitale kopie van uw foto's te kunnen maken. Graag vooraf even melden dat u van plan bent te komen. Dat kan via een mailtje naar hvliem@hotmail.com