Haren niet sterk genoeg om zelfstandig te blijven?

HAREN - Uit een nog vertrouwelijk tussenrapport van het adviesbureau B & A zou blijken dat de gemeente Haren te zwak is om zelfstandig te blijven.

Dit meldt het Dagblad van het Noorden vandaag.

Haren niet sterk genoeg om zelfstandig te blijven?

Adviesbureau B & A onderzocht de afgelopen maanden in opdracht van de gemeente Haren de bestuurskracht van de gemeente. Die zou volgens de onderzoekers zeer te wensen over laten. De financiële positie van de gemeente zou steeds zorgelijker zijn geworden. Er zou een gebrek zijn aan bestuurlijke visie en aan ambtenaren om alle taken goed uit te voeren. Een besluit van Haren om niet te fuseren met de buurgemeente(n), maar in de toekomst op eigen benen te blijven staan, wordt door de onderzoekers gezien als een risicovolle keuze.

Reactie gemeente Haren

In een reactie op het artikel laat de gemeente Haren het volgende weten: "De onderzoekers hebben donderdag 3 maart 2016 het definitieve rapport opgeleverd. Dinsdagmiddag 8 maart ontvangt de gemeenteraad van Haren het definitieve rapport. Op 14 maart krijgt de gemeenteraad een presentatie van de onderzoekers, op 21 maart zal de gemeenteraad het rapport en de reactie van het college bespreken en op dinsdag 29 maart staat het rapport op de agenda van de gemeenteraadsvergadering. Als het rapport naar de gemeenteraad gaat is het ook voor publiek beschikbaar."

Meer informatie

Lees het hele artikel op Dagblad van het Noorden.