Gemeente Haren organiseert lezing ADHD

HAREN - Op advies van Harense huisartsen organiseert de gemeente Haren in 2016 een aantal informatiebijeenkomsten over opvoeden en opgroeien.

Maandag 7 maart is de eerste informatiebijeenkomst over hoe om te gaan met druk en dwars gedrag van kinderen, ook wel ADHD genoemd.

Samenwerking met CJG Haren

De lezingen worden gehouden in het Centrum voor Jeugd en Gezin aan de Mellensteeg 16 in Haren. Start: 19.30 uur. Aanmelden is gewenst: info@cjg.haren.nl. Deze informatiebijeenkomsten sluiten aan bij de ambitie van de gemeente om jeugdhulp op maat en dicht bij huis te organiseren, in plaats van direct door te verwijzen naar individuele en kostbare jeugdhulp.

Druk & Dwars

Ouders die informatie willen over hoe om te gaan met het drukke gedrag van hun kind, kunnen op 7 maart een lezing en een informatiebijeenkomst van het project Druk & Dwars bijwonen. Het project Druk & Dwars biedt trainingen aan ouders van drukke kinderen tussen de 4 en 12 jaar, waarbij vooralsnog geen medicatie wordt ingezet. Ouders kunnen zich op 7 maar direct aanmelden voor de kosteloze training. Deze trainingen worden 7 weken lang gehouden in het Centrum voor Jeugd en Gezin. Een jeugdverpleegkundige en gedragsdeskundige zullen de trainingen geven tijdens wekelijkse bijeenkomsten van maximaal 4 ouderparen. Andere bijeenkomsten over opgroeien en opvoeden die in de eerste helft van 2016 gehouden worden zijn de volgende:
  • 19 april: Spanningen bij jongeren
  • 22 maart: Risicovol gedrag, over verslavingen
  • 24 mei: Pubergedrag: hoe gaat u daar mee om?