Wijn- en spijs workshop bij de Twee Provinciën

HAREN - In restaurant de Twee Provinciën wordt op vrijdag 11 maart een wijn- en spijs workshop gegeven door wijnadviseur Ruud van der Valk.

Het thema is dit keer: dessertwijnen.

Dessertwijn staat centraal in wijn- en spijs workshop

Dessertwijnen zijn voor velen onbekend gebied als het gaat over wijnproeven. Toch zijn dit vaak hoge kwaliteitswijnen met fantastische smaken. Wist u bijvoorbeeld dat hele goede dessertwijnen gemaakt zijn in en met een schimmelproces? En dat er even zovele rode als witte dessertwijnen bestaan? Maar hoe combineer je nou de juiste dessertwijn bij een dessert? Antwoorden op deze, en meer, vragen wordt op een bijzonder leuke en interessante wijze gegeven door wijnadviseur Ruud van der Valk. Al zes wijn & spijs workshops lang neemt hij de deelnemers mee op ‘wijntocht’ langs verschillende druivensoorten. “De naam zegt het al: dessertwijnen lenen zich niet als aperitief. Maar vele van deze wijnen zijn de perfecte afsluiting van een heerlijk diner. Samen met de chef-kok Jeroen willen we de deelnemers de beste combi’s presenteren tijdens de wijn & spijs workshop,” aldus Ruud.

Kostbare dessertwijn

Restaurantmanagers Marcel de Vries en Roos Sneijder zijn enthousiast over dit thema: “Het leek ons leuk om dit onderwerp uitgebreid te gaan behandelen. Weinig mensen weten iets van een dessertwijn af. Of kennen het verschil niet tussen de diverse soorten. Waarschijnlijk komt dat ook door de complexe bereidingswijze van deze wijnen, waardoor de flessen zeer kostbaar zijn. Ruud weet dat, net als voorgaande workshops op een boeiende en informele wijze over te brengen, en dat sluit perfect aan bij ons restaurant.”

Aanmelden voor de wijn- en spijs workshop

Aanmelden voor deze workshop kan bij het restaurant, via de mail info@detweeprovincien.nl of telefonisch: 050 - 309 00 08. Aanvang vrijdag 11 maart 2016, 19.00 uur. Kosten: € 26,75 p.p.

Harener Weekblad