Walking Football voor 60-plussers bij VV Gorecht

HAREN -  In samenwerking met FC Groningen gaan vier studenten Sport, Gezondheid en Management, het Walking Football introduceren bij VV Gorecht in Haren.

In de komende maanden gaan stagiaires van Sportcoach Haren trainingen geven aan geïnteresseerden. Het uiteindelijke doel is een Walking Football team opstarten.

Walking Football

Het Walking Football wordt steeds groter, voornamelijk in Noord-Nederland. Walking Football is ideaal voor mensen die, bijvoorbeeld vanwege fysieke problemen, niet meer voluit kunnen voetballen. Bij Walking Football is het namelijk niet toegestaan om te rennen, waardoor de fysieke inspanning lager ligt. Bij deze vorm zal de beleving van het voetbal echter net zo sterk aanwezig zijn als bij het voetbal in competitieverband.

Sportcoach Haren

Anne-Wil Oosterhuis, Marit Kampjes, Bas Kamping en Anne Peters lopen stage bij Sportcoach Haren en zijn van hieruit met het project bezig. "Om het Walking Football zo goed mogelijk te kunnen introduceren zijn wij van plan eerst een aantal trainingen te organiseren waarbij ouderen kennis kunnen maken met het Walking Football. Na deze trainingen kunnen wij in de kantine van VV Gorecht samen gezellig een kop koffie drinken." VV Gorecht stelt haar accommodatie en enkele trainers beschikbaar. Een van de trainingen zal worden verzorgd door een trainer van FC Groningen. FC Groningen is nu al actief bezig met het uitbreiden van het Walking Football in Noord-Nederland. Dit doen zij onder andere door hun Walking Footballteam de OldStars in te zetten als ambassadeurs. "Op dit moment zijn we druk bezig geïnteresseerde 60-plussers te vinden om deze enthousiast te maken voor deze sport. Wanneer u interesse heeft kunt u mailen naar sportcoaches@haren.nl of bellen naar 06 124 309 91, dan ontvangt u extra informatie. Ook bij vragen of opmerkingen kunt u contact met ons opnemen."