Korting rijbewijskeuring voor senioren

GRONINGEN -  Senioren in Groningen en omgeving krijgen korting op hun rijbewijskeuring.

Automobilisten en chauffeurs met rijbewijs C/D/E die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de Rijbewijskeuringsarts op 21 maart, 18 april en vervolgens eens per maand. Locatie: Van Oldenbarneveltlaan 6 in Groningen.

Informatie en een afspraak maken

Bent u lid van de thuiszorg dan neemt u contact op met TSN Thuiszorg, telefoon: 0900-8615. Bent u geen lid dan belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911.  Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl.

Tarieven

Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E € 35,00, medisch € 55,00, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 55,00. Leden van ouderenbonden en/of TSN Thuiszorg krijgen € 5,00 korting op bovengenoemde prijzen.

Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag

Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag gekocht te worden. Het keuringsformulier (Eigen Verklaring) is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD). De verwerking en beoordeling van de Eigen Verklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.