Workshop voor vrijwilligersorganisaties

HAREN - Steunpunt Vrijwilligerswerk Haren en CMO Stamm organiseren wederom een workshop voor vrijwilligersorganisaties: Werken met jonge vrijwilligers.

Deze wordt gehouden op dinsdag 22 maart om 19.30 uur.

Workshop: werken met jonge vrijwilligers

Veel vrijwilligersorganisaties vergrijzen. Het blijkt vaak moeilijk om een jongere generatie te interesseren voor vrijwilligerswerk. Paula Mostertman, projectleider van Jong Goud MJD in Groningen, leert u op 22 maart hoe u jonge vrijwilligers (15 tot 27 jaar) aan uw organisatie kunt binden.

Tips & trucs

Om te weten hoe je een jongere doelgroep aanspreekt, zul je je moeten verdiepen in hun leefwereld. Wie zijn de jongeren van vandaag? Wat beweegt hen? Wat spreekt hen aan en hoe betrek je ze bij je organisatie? In deze workshop krijgt u antwoord op deze vragen. Daarnaast krijgt u tips en trucs aangereikt om concreet aan de slag te gaan met jongeren. De workshop biedt inspiratie en heel veel voorbeelden van samenwerking tussen jongeren en vrijwilligersorganisaties. Bij de workshop zijn jongeren aanwezig om mee te denken bij vragen en dilemma’s.

Meer informatie

Locatie: Torion, Kerklaan 5, Haren Aanmelding: Emiel van der Feen, e.vdfeen@torion.nl, tel. 050-5344173. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.