Zwemvierdaagse tijdens de voorjaarsvakantie

HAREN - Doe lekker sportief tijdens de voorjaarsvakantie en schrijf u in voor de Zwemvierdaagse in Zwembad Scharlakenhof te Haren.

Deze wordt gehouden op 29 februari, 1, 2 en 3 maart. De Zwemvierdaagse wordt georganiseerd door Huis voor de Sport Groningen en de zwemclub ZcHaren.

Zwemvierdaagse in de Voorjaarsvakantie

"Voordat het zwembad gesloten werd, vonden er ook al Zwemvierdaagses plaats in het Scharlakenhof. Nu het zwembad al ruim een jaar open is voor het publiek, leek het ons leuk om deze happening weer terug te laten komen," aldus coördinator Bonno Blaauw. De Zwemvierdaagse heeft als thema ‘Gezond sporten door beweging in ‘t water’ en is geschikt voor iedereen met een zwemdiploma. Tijdens de zwemvierdaagse kunnen de volgende afstanden per dag gezwommen worden: - 250 meter (= 10 baantjes) voor kinderen t/m 9 jaar; - 500 meter (= 20 banen) voor kinderen vanaf 9 jaar en volwassenen; - 1000 meter (= 40 banen) voor de meer ervaren en snellere zwemmers.

Workshops tijdens de Zwemvierdaagse

Naast baantjes zwemmen zullen er verschillende workshops en activiteiten worden gehouden. Zo kan er o.a. worden deelgenomen aan een workshop (techniek-)zwemtraining, aquafitness en snorkelen. De zwemvierdaagse is van 13.30 tot 15.30 uur. "De laatste dag sluiten we feestelijk af. Voor iedereen die mee heeft gedaan is er dan een beloning," vertelt Blaauw.

Aanmelden

De kosten voor de zwemvierdaagse bedragen € 1,50 per dag. Wie op alle dagen de gekozen afstand zwemt, betaalt € 5,- Aanmelden kan via www.haren.nl/sport