Muziek in Huis dankzij Rotary Oost-Groningen

HAREN - Rotary Groningen-Oost adopteert maar liefst drie jaar lang een reeks klassieke concerten van Stichting Muziek in Huis in ZINN locaties De Brink en De Dilgt.

Zaterdag 27 februari trapt het Deshima Trio de reeks af in De Brink in Groningen. Dankzij de Rotary kunnen ouderen, mantelzorgers en bezoekers genieten van prachtige muziekuitvoeringen.

Muziek in Huis dankzij Rotary

Het welzijn van ouderen staat bij ZINN hoog in het vaandel. Ze maakt zich sterk voor een goed gevuld activiteitenprogramma binnen alle ZINN locaties. Door gewijzigde financiering komt er echter aanzienlijk minder geld vrij voor welzijnsactiviteiten. Dat vraagt om een creatieve manier van denken, werken én werven. Zo stelt ZINN, naast sponsoring, initiatieven vanuit het bedrijfsleven, onderwijs en culturele sector zeer op prijs. Rotary Groningen-Oost vindt het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn en levert graag haar bijdrage. “Via het Jeugdsportfonds ondersteunen we honderden kinderen in de stad en we vinden het fijn om nu ook iets voor ouderen te kunnen betekenen”, aldus Mariëlle Dellemijn, voorzitter Rotary Groningen-Oost. De Rotary ondersteunt ZINN niet alleen financieel, maar helpt ook tijdens de concerten. “Met muziek spreken we het gezonde deel van al onze luisteraars aan. Want mensen zijn nooit te oud of te ziek om geroerd te worden door muziek”, aldus Stichting Muziek in Huis.

Concerten in 2016

ZINN locatie De Brink te Groningen, aanvang 10.15 uur: 27 februari, 28 mei, 3 september en 19 november 2016. ZINN locatie De Dilgt te Haren, aanvang 14.30 uur: 27 mei, 2 september en 18 november 2016.