Prijsvraag Hanzehogeschool voor beste profielwerkstuk over Healthy Ageing

Groningen - Het Centre of Expertise Healthy Ageing van de Hanzehogeschool Groningen heeft een prijsvraag uitgeschreven voor de beste havo- en vwo-profielwerkstukken van dit schooljaar over Healthy Ageing.

Scholieren die willen meedoen kunnen hun werkstuk tot dinsdag 15 maart opsturen. Na een beoordeling door een deskundige jury worden de eerste (2 keer € 250 euro), tweede (2 x 100 euro) en derde (2 x 50 euro) prijzen uitgereikt in een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 8 april.

Healthy Ageing

Met deze prijs stimuleert het Centre of Expertise Healthy Ageing scholieren om iets te doen met Healthy Ageing, een thema dat niet meer weg te denken is in onze maatschappij. Mensen worden steeds ouder en dat vraagt om nieuwe, slimme oplossingen om de kwaliteit van het leven te vergroten. Het gaat daarbij niet alleen over ouderen en ziekte, maar vooral ook over gezond opgroeien, een gezonde leefstijl en maatschappelijke participatie.

Onderwerpen

Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn gezonde voeding, voedingstechnologie, actieve leefstijl, (dagelijkse) beweging, sport, bewegen voor ouderen, ICT-toepassingen (software, apps), serious gaming, (sensor)technologie, gezondheid in gebouwen, gezonde openbare ruimte, gezonde vrijetijdsbesteding, gezondheid op het werk, jeugdvoorzieningen in een wijk, sociale voorzieningen voor ouderen, voorzieningen voor mensen met een aandoening of chronische ziekte. Verder moet het profielwerkstuk maatschappelijk relevant zijn, origineel zijn en gebaseerd zijn op een goede onderzoeksopzet.