Esther Apituley's LocoMotive naar Grand Theatre in Groningen

Grote Markt 35, Groningen - Altvioliste Esther Apituley komt zondag 13 maart met Esther Apituley’s LocoMotive naar het Grand Theatre in Groningen. Tijdens dit 1-daagse muziekfestival worden klassieke muziek en theater samengebracht.

In de hoofdvoorstelling 'Bach & Bleekwater' neemt Esther Apituley het publiek met persoonlijke verhalen mee in haar muzikale verbeelding. Er vindt een bijzondere ontmoeting plaats tussen de violist (Esther Apituley) en de schoonmaakster van het theater (Leny Breederveld). Met 7 topmusici waaronder Lisa Jacobs, tekst van schrijver Ko van de Bosch en compositie van De Nieuwe Wildernis-componist Bob Zimmerman.

Carte Blanche

De hoofdvoorstelling wordt omringd met een uitgebreid programma, waaronder 'Carte Blanche', waarbij Hans Dagelet carte blanche krijgt om samen met Apituley’s strijkkwartet het publiek te verrassen. Het strijkkwartet vormt voor Esther Apituley het fundament en is haar grootste inspiratiebron. Zij wil Hans Dagelet uitdagen vanuit zijn persoonlijke achtergrond uit het muziekrepertoire van het strijkkwartet te kiezen of te ontdekken en dat te koppelen aan een maatschappelijke visie.

What's App Bach

Esther Apituley vindt het niet alleen belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen met muziek, zij wil hen ook een podium bieden. Daarom staat 'What’s App Bach' in het voorprogramma van de hoofdvoorstelling, een stuk speciaal geschreven door Ko van den Bosch. Met onder andere het Haydn Jeugd Strijkorkest (HJSO) komt een korte muziektheatervoorstelling tot leven dat geschikt is voor de hele familie. Verder is er een dinerconcert met livemuziek. Passe-partout (volledige programma inclusief dinerconcert met livemuziek): € 55. 'Bach & Bleekwater': € 25. 'Carte Blanche': € 15.