Jubilerend Noorderbreedte schrijft ontwerpwedstrijd uit

Groningen - Het jubilerende tijdschrift Noorderbreedte heeft een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Creatieve studenten in Noord-Nederland worden uitgedaagd een omslag (voor- én achterkant) voor de jaargang 2017 te ontwerpen.

Het thema van de wedstrijd is 'Noorderlingen'. Deelnemers zijn vrij om het thema naar eigen inzicht in te vullen.

Noorderbreedte

Noorderbreedte houdt al 40 jaar scherp in de gaten hoe we in Noord-Nederland omgaan met onze leefomgeving. Belangrijke thema’s zijn: landschap, architectuur, ruimtelijke ordening, cultuurhistorie, natuur, duurzaamheid en leefbaarheid. Het tijdschrift heeft een lange staat van dienst als het gaat om grafische vormgeving. Gerenommeerde ontwerpers als Wim Crouwel, Max Kisman en Irma Boom verzorgden eerder de vormgeving van Noorderbreedte.

Talent een podium bieden

Met de ontwerpwedstrijd wil Noorderbreedte nieuw talent een podium bieden. Deelname staat open voor studenten van mbo-, hbo- of wo-instellingen in Groningen, Friesland en Drenthe. Inzenden kan tot 1 september 2016. De wedstrijdvoorwaarden staan op www.noorderbreedte.nl. Een jury bestaande uit de huidige vormgever van Nooderbreedte Nelleke Soejoko van BW H Ontwerpers, Jelle F. Post, vormgever Noorderbreedte 2008-2013, en hoofdredacteur Annelies van der Goot zal de 5 winnaars selecteren.

Covers tentoongesteld

Ter inspiratie kan in GRID Grafisch Museum in Groningen de tentoonstelling 'Gecovered: 40 jaar Noorderbreedte' gezocht worden. Met een overzicht van alle Noorderbreedtecovers.