Nicole Franke finaliste Miss Beauty of Groningen 2016

Haren - Nicole Franke (21) uit Haren heeft de voorronde van Miss Beauty of the Netherlands 2016 succesvol doorlopen. Zij is finalist Miss Beauty of Groningen 2016.

Door Kirsten van der Weide

Nicole hoopt 27 maart de titel Miss Beauty of Groningen 2016 binnen te slepen en zo een stap dichter bij het vervullen van haar droom te zijn. “Dit is toch een beetje een meisjesdroom”, bekent Nicole. “Het mooiste meisje wint echter niet. Je moet er verzorgd uitzien, maar het gaat ook om de inhoud en wat je hebt bij te dragen. Dus niet alleen maar mooi zijn en mooi lopen, gelukkig. Ik ben misschien niet het standaard meisje dat meedoet met een missverkiezing. Ik zou het leuk vinden dat een meisje zoals ik wint”

Op kamers in Haren

Nicole komt uit een groot en close gezin. Sinds haar 18de woont ze op kamers in Haren, samen met haar leuke oude rat. Ontspanning vindt ze in haar werk in De Zaak en bij haar vriendinnen, met wie ze graag de zondag doorbrengt. “Lekker koken, heerlijk eten, kletsen en Netflixen.” Sporten vindt Nicole ook belangrijk, alleen is dat op het ogenblik nog een beetje rommelig, met de voeding en het sportschema. “Ik heb altijd gekickbokst, maar daar moest ik mee stoppen vanwege mijn rug. Dus ik ben nu aan het kijken hoe ik mezelf fit kan houden, fitnessen is helemaal nieuw voor mij. Voor 27 maart moet ik wel een beetje in vorm zijn.” Van haar ouders, familie en vrienden krijgt ze veel steun met haar deelname aan Miss Beauty of Groningen. “Ik heb gelukkig een heel support team achter me staan”, vertelt Nicole.

Missverkiezing

2 jaar geleden deed Nicole ook mee aan de missverkiezing. “Toen stond ik er anders in, ik wist niet wat het inhield. Toch was ik deze keer bij de voorronde op de castingdagook heel zenuwachtig. Vooral de Engelse vragenronde vind ik spannend. De vragen zijn soms best persoonlijk, dan kijken ze in jou, zeg maar”, legt ze uit. Dat het in het Engels is, is geen enkel probleem. Nicole volgt namelijk een Engelstalige opleiding op het Noorderpoort in Groningen: International Business gecombineerd met vestigingsmanager groothandel. “Ik heb veel presentaties voor mijn studie, waar ik veel van leer, ook om met de zenuwen om te gaan.” Door de week is Nicole heel hard bezig met school en in het weekend met de missverkiezing. Dan krijgt ze catwalk-les, fotoshoots en leert ze zichzelf te presenteren. ”Het is een heel proces, een heel leuk avontuur voor mezelf. Een stukje zelfacceptatie zit er ook bij.”

Grootste angst

Nicole vertelt dat haar grootste angst is om niet gelukkig te worden. Ook kan ze zich erg druk maken om zichzelf en teveel nadenken. “Ik kan van een vlieg een mammoet maken. Je leert dat niemand is zoals jij, je bent als geen ander. Je leert jezelf te accepteren. Dat vind ik een heel goed iets. Je moet jezelf blijven. Sowieso in deze tijd, waarin het beeld over hoe een perfecte vrouw eruit moet zien bijna niet haalbaar is. Als je jezelf accepteert dan accepteren anderen je ook weer. Je krijgt inspiratie en gaat dat straks ook zelf geven.”

Bont voor Dieren

Als Miss Beauty Groningen 2016 wil Nicole zich graag inzetten voor het tegengaan van dierenleed. Dat is iets wat ze absoluut niet tegen kan. “Mijn hart ligt bij Stichting Bont voor Dieren. De stichting is tegen het dragen van bont, net als ik. Ik ben ontzettend gek op dieren en de meeste dieren ook op mij. Dieren hebben geen stem, ze worden met een goed hart geboren. Ik wil hun stem zijn en andere mensen inspireren om ook te helpen het dierenleed te stoppen. Volgende week heb ik een afspraak met Stichting Bont voor Dieren om te kijken hoe ik haar in het daglicht kan zetten.”

Stemmen

De finale van Miss Beauty of Groningen is 27 maart 2016 in Euroborg Groningen. Nicole: “Het stemmen is begonnen. Wil je dat ik win en onze mooie provincie vertegenwoordig? Sms ‘Poll Groningen Nicole' naar 3010 (€ 1,20 per sms). De stemmen tellen voor twintig procent mee in het eindoordeel.” Meer informatie: www.missbeautnetherlands.nl