‘Hieronymus B’ in Stadsschouwburg Groningen

Groningen - Dance Company Nanine Linning staat woensdag 17 februari met de voorstelling 'Hieronymus B' in de Stadsschouwburg Groningen.

Choreografe Nanine Linning liet zich voor deze voorstelling inspireren door de meesterwerken van de dit jaar 500 jaar geleden overleden kunstenaar Hiëronymus Bosch. Ze eert hem met een theatrale totaalervaring met moderne dans, videokunst, uitbundige kostuums, levensgrote sculpturen en muziek. Het publiek beleeft het eerste en tweede deel van de voorstelling wandelend tussen de dansers op het podium, en het derde deel vanuit de zaal.

Nanine Linning

Nanine Linning is internationaal bekend vanwege haar grootse multidisciplinaire producties, waarin zij uiteenlopende disciplines als dans, beeldende kunst, design, en haute couture met elkaar verbindt. Voor ‘Hieronymus B’ werkt zij samen met het kunstenaarsduo Les Deux Garçons, met wie zij eerder de publiekshit ‘Requiem’ realiseerde. Michiel Jansen schreef nieuwe composities en er klinken emotionele aria’s uit de Renaissance en de Barok. Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie: Stadsschouwburg Groningen