Gift ter waarde van 23.000 euro voor Voedselbank Stad Groningen

Groningen - Sligro Food Group levert woensdag 17 februari 600 complet pakketten met boodschappen af bij Voedselbank Stad Groningen. De pakketten vertegenwoordigen een waarde van 23.000 euro.

De boodschappen pakketten worden bekostigd door de Riki Stichting, een trouwe sponsor van Voedselbank Stad Groningen. Hoewel gevestigd in Amsterdam, komt oprichter Adri Strating (1937 - 2012) van deze stichting uit Groningen. Hij vernoemde de stichting naar zijn moeder omdat zij zo zorgzaam was en een groot hart had voor de medemens.

Stillere maanden

Riki Stichting kiest er bewust voor nu boodschappenpakketten beschikbaar te stellen. "Veel voedselbanken kijken uit naar de maand december", weet voorzitter Ulfert Molenhuis van Voedselbank Stad Groningen. "Er zijn dan veel inzamelacties en er komen veel kerstpakketten binnen. Maar februari en ook maart zijn stillere maanden, waarin geteerd wordt op eerder opgebouwde voedselvoorraden. De grote hoeveelheid boodschappen die nu wordt afgeleverd is dan ook meer dan welkom. Alle producten zijn heel goed bruikbaar en gewild onder de cliënten."

Sligro

De pakketten zijn door Voedselbank Stad Groningen zelf samengesteld. Sligro, de vaste leverancier van de kerst- en paaspakketten die Riki Stichting jaarlijks uitdeelt aan 18.000 ouderen in Nederland, levert de producten tegen kostprijs en zorg voor het transport.

Riki Stichting

Met het schenken van de boodschappenpakketten, houdt de vrijgevigheid van Riki Stichting voorlopig niet op. Op 4 maart beleven 100 kinderen van cliënten van Voedselbank Stad Groningen een educatieve dag in Pieterburen. Ook hier steunt Riki Stichting financieel.