Atelier de Steengroeve met proefles beeldhouwen voor blinden en slechtzienden

HAREN - Samen met Visio Haren heeft Atelier de Steengroeve Assen op 19 februari van 13.00 tot 16.00 uur een proefles steen bewerken voor blinden en slechtzienden onder leiding van beeldend kunstenaar Klaas Kuipers van Atelier de Steengroeve in Assen. De workshop wordt gehouden op het terrein van Visio Haren aan de Rijkstraatweg in Haren.

Tijdens deze proefles wordt gewerkt met speksteen en kunnen deelnemers gebruik maken van het aanwezige gereedschap en de schuurmiddelen om een steen te bewerken en te polijsten. Speksteen is een zachte steensoort dat vrij gemakkelijk te bewerken is met raspen en schuurpapier.

Motoriek en praktische vaardigheid

Het doel van deze proefles is om mensen met een visuele beperking kennis te laten maken met het steen bewerken. Steen bewerken kan stimulerend werken voor het ontdekken van de eigen mogelijkheden, het grensverleggend bezig zijn en verbetering van de motoriek en praktische vaardigheid. Mocht er na deze proefles voldoende belangstelling zijn voor nog meer lessen in steen bewerken dan ligt het in de planning om periodiek gedurende 10 vrijdagmiddagen een cursus steen bewerken in een lokaal van Viso Haren te gegeven. Meer informatie: Klaas Kuipers info@atelierdesteengroeve.nl, 0592 346177. Opgave graag per mail voor 15 februari.