Lezingenserie over het onderwijs van de 21ste eeuw

Groningen - Studium Generale Groningen heeft onder de noemer 'Education: future proof' een serie van 4 lezingen en een documentaire over het onderwijs van de 21ste eeuw georganiseerd.

Deze reeks wordt maandag 15 februari in het Academiegebouw afgetrapt met de lezing 'Onderwijs voor nu en straks' van Geert ten Dam. Dit lid van het Platform Onderwijs 2032 pleit voor een interdisciplinaire aanpak, vakoverstijgende vaardigheden en meer aandacht voor burgerschapsvorming. Klaas van Veen, directeur van de Lerarenopleiding van de Rijksuniversiteit Groningen, geeft een kritische reactie.

Programma

Thieu Besselink tekent een week later, maandag 22 februari, voor de tweede (Engelstalige) lezing, getiteld: ''The Learning Lab'. Dinsdag 8 maart staat de derde lezing geprogrammeerd: 'Onderwijsvernieuwing: noodzaak of voortdurende zorg?' van Alexander Minnaert. 2 dagen later, donderdag 10 maart, wordt de documentaire 'Most Likely to Succeed' vertoond, met een (Engelstalige) inleding door Loes Damhof. De serie wordt woensdag 16 maart afgesloten met 'The Power to Create: Cultivating Creativity in Teachers & Learners', een (Engelstalige) lezing van Mark Londesborough. De lezing van Geert ten Dam op 15 februari begint om 20.00 uur.