Kennismaken met toekomstig artistiek leider NNT in Grand Theatre

Groningen - Theatergezelschap Stormvogels staat donderdag 11 februari met de voorstelling 'De meester en Margarita' in het Grand Theatre in Groningen.

Deze voorstelling is geregisseerd door Julie van den Berghe. Zij is door Guy Weizman, die per 1 januari 2017 Ola Mafaalani opvolgt als artistiek directeur van het Noord Nederlands Toneel (NNT), aangetrokken als artistiek leider toneel van het NNT; eveneens per 1 januari 2017.

Julie Van den Berghe

Julie Van den Berghe (België, 1981) heeft een sterke voorliefde voor symbolische, duistere stukken waar zij haar vrolijk-grimmige fantasie op los kan laten. Sinds september 2010 werkt Julie als huisregisseur bij NTGent, haar uitvalsbasis gedurende 3 jaar. Daar regisseerde ze onder andere ‘Olifant Jezus' en 'Een lolita'. Bij het Noord Nederlands Toneel leverde ze in 2011 haar visitekaartje af met 'Salomé', een bijzondere crossover-voorstelling vol muziek (project Wilderman), dans (Sam Louwijck) en met de vaste NNT-acteurs.

De meester en Margarita

Theatergezelschap Stormvogels en regisseur Julie Van den Berghe lieten zich voor deze voorstelling leiden door onder meer Michail Boelgakovs ‘De meester en Margarita’, een van de belangrijkste Russische romans en inspiratiebron voor bijvoorbeeld Salman Rushdie’s ‘Duivelsverzen’ en ‘Sympathy for the Devil’ van de Rolling Stones. Boelgakov zet in dit grimmige sprookje satire en absurdisme in om zijn verlangen naar vrijheid te tonen en om de misdaden van Stalin aan de kaak te stellen. Maar ook de documentaire ‘Im Keller’ (2015) van de Oostenrijkse filmmaker Ulrich Seidl is een belangrijke inspiratiebron. Net als Boelgakov onderzoekt Seidl wat zich afspeelt in de diepste krochten van de menselijke verbeelding. Aanvang: 20.30 uur. Meer info en kaartverkoop: grandtheatregroningen.nl.