Erwin van de Looi vertrekt na dit seizoen bij FC Groningen

Groningen - Erwin van de Looi vertrekt na dit seizoen bij FC Groningen. Dat heeft FC Groningen zojuist op zijn website bekendgemaakt.

De trainer/ coach heeft de directie laten weten zijn aflopende verbintenis bij de Trots van het Noorden niet te verlengen.

KNVB-beker

Erwin van de Looi is bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van FC Groningen. In zijn eerste twee seizoenen haalde de coach 2 keer Europees voetbal met zijn ploeg. Dat realiseerde Van de Looi vorig jaar door middel van het winnen van de KNVB-beker. De bekerwinst in 2015 was de eerste en tot nu toe enige tastbare prijs in de geschiedenis van de club.

14 jaar werkzaam

Van de Looi is in diverse functies al 14 jaar werkzaam binnen FC Groningen; van speler tot hoofdtrainer. Tussendoor was hij werkzaam in de jeugdopleiding op Sportpark Corpus den Hoorn, trainer/ coach van FC Groningen A1, van Jong FC Groningen en assistent-trainer bij het eerste elftal.

112 wedstrijden

Van de Looi is sinds 2013 eindverantwoordelijke voor de sportieve prestaties van de hoofdmacht van FC Groningen. Hij stond tot nu toe 112 officiële wedstrijden langs de lijn als trainer /coach van FC Groningen. Van al die wedstrijden won Van de Looi er 44 en werd het 33 keer gelijk. Bij 35 duels moest hij zich als trainer de meerdere erkennen in een tegenstander.