Training 'Armoede onder de loep' bij Torion in Haren

Haren - Bij Torion in Haren staat dinsdag 2 februari de training 'Armoede onder de loep geprogrammeerd.

Deze training is bedoeld voor professionals en vrijwilligers die in hun werk ondersteuning bieden aan mensen die leven in armoede. Deelnemers worden getraind armoede te signaleren, en hoe mensen die leven in armoede in beweging te krijgen en (weer) mee te laten doen in de samenleving.

Armoede

Op dit moment leeft 10 % van de Nederlanders- en 1 op de 9 kinderen - in armoede. Steeds meer gezinnen staan aan de zijlijn en kunnen niet meedoen. Armoede veroorzaakt achterstand op het gebied van gezondheid, onderwijs, sociaal-emotionele ontwikkeling en toekomstmogelijkheden. Preventie en vroeg-signalering zijn belangrijke speerpunten in het bestrijden van armoede. Lokale instanties, professionals en vrijwilligers weten en zien. Zij hebben een belangrijke signaalfunctie in wat er bij kwetsbare gezinnen aan problemen en vragen leeft. In de training wordt gebruik gemaakt van verschillende werkvormen en komen eigen ervaringen en vragen aanbod.

Aanmelding

Emiel van der FeenDe training, die is georganiseerd door CMO Stamm in samenwerking met het Steunpunt Vrijwilligerswerk Haren, duurt van 13.30 tot 17.00 uur. Deelname kost 45 euro. Aanmelding/ meer informatie: Emiel van der Feen (foto), e.vdfeen@torion.nl.

Harener Weekblad