D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold op cultuurbezoek in Groningen

Groningen - D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold brengt vrijdag 22 januari een bezoek aan Groningen. Het bezoek staat volledig in het teken van cultuur.

Pechtold, tevens cultuurwoordvoerder van D66: “Ik vind het belangrijk dat een gemeente jonge mensen de ruimte geeft om hun dromen na te jagen. Het is goed om te zien hoe Groningen talloze culturele activiteiten organiseert en nieuwe, succesvolle initiatieven de ruimte geeft.”

Dans en museum

Alexander Pechtold gaat vrijdag eerst in gesprek met de oprichters van Club Guy & Roni, een internationaal dansgezelschap. ’s Avonds zal hij hun voorstelling 'Phobia' zoeken, zowel achter als voor de schermen. Pechtold brengt ook een bezoek aan de expositie 'David Bowie Is'in het Groninger Museum.

City of talent

Cultuurwethouder Paul de Rook van Groningen, een partijgenoot, is vrijdag de gastheer van Alexander Pechtold. De Rook: “Groningen is dé stad waar jong talent kansen krijgt. We hebben onszelf op de kaart gezet als city of talent. Ondernemer, sporter of kunstenaar, iedereen krijgt hier de ruimte om het beste in zichzelf naar boven te halen.” Samen bezoeken Pechtold en De Rook de nieuwjaarsreceptie van D66 Groningen in de Wolkenfabriek.