Sint Nicolaasschool in Haren opnieuw ‘Excellente School'

Haren - De Sint Nicolaasschool in Haren mag zich opnieuw – net als in 2012, 2013 en 2014 - ‘excellent' noemen.

De Harener basisschool is 1 van de 130 scholen in Nederland die maandag van het Ministerie van OC&W het predicaat ‘Excellente School' ontvingen, als enige school in de provincie Groningen. Het predicaat is nu 3 jaar geldig: 2015, 2016 en 2017.

Excellente school

Een excellente school is in de basis een goede school die zich onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren op een bepaald gebied dat in de school als geheel doorwerkt. Excellente scholen zijn een voorbeeld voor andere scholen. Zij dagen andere scholen uit om de lat ook hoog te leggen en dit predicaat te bemachtigen.

Sint Nicolaasschool

'De Sint Nicolaasschool werkt vanuit een sterk opbrengstgericht perspectief met een bijzondere focus op excellentie met een positieve uitstraling naar passend en uitdagend onderwijs in de groepen', meldt de onafhankelijke jury. Zij trof een bevlogen en ambitieus team aan dat 'samen met de directeur, adjunct-directeur en de leerkracht van de Werkwinkel goed onderwijs realiseert'. 'Dit alles binnen een professionele cultuur waarin zij het beste uit zichzelf en de leerlingen halen.'