Lezing Arjen Fortuin over Geert van Oorschot-biografie bij Boomker Boeken

Haren - Arjen Fortuin vertelt vrijdag 22 januari bij Boomker Boeken over zijn biografie van Geert van Oorschot.

Arjen Fortuin is coördinator literatuur, recensent en columnist van de Boekenbijlage van NRC Handelsblad. Zijn recent verschenen biografie van Geert van Oorschot, resultaat van zijn promotie-onderzoek, is buitengewoon lovend ontvangen.

Geert van Oorschot

Geert van Oorschot is een van de meest succesvolle en spraakmakende Nederlandse uitgevers van de vorige eeuw. Hij leidde een turbulent leven. Fortuin maakte er een meeslepend boek van. Door de rol die Van Oorschot speelde in het literaire leven, gaat het boek ook over de uitgeverij, de naoorlogse literatuur, de kunst, de politiek. Hoe verhielden kunstzin en zakelijkheid zich tot elkaar in Van Oorschots leven en zijn uitgeverij?

Henk Boomker

De lezing begint om 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om het glas te heffen met Henk Boomker en het bestuur van de Coöperatie Boomker Boeken. Boomker wordt in het zonnetje gezet om hem te bedanken voor zijn inzet voor het behoud van de winkel en de start en bestendiging van de Coöperatie. De lezing is gratis. Aanmelden (gewenst): info@boomker.nl.