Week van de Procestechniek in Groningen

Groningen - Bijna 200 derde-en vierdejaars vmbo-leerlingen uit de provincie Groningen maken volgende week kennis met de beroepsmogelijkheden binnen de procestechniek. Zij doen dat in het kader van de Week van de Procestechniek plaats.

De Week van de Procestechniek geeft leerlingen een indruk van de vele mogelijkheden in binnen deze sector. Door te zien en te ervaren ontdekken de leerlingen of (proces)techniek bij hen past. Op het programma staan zowel proeflessen op het Noorderpoort als bezoeken aan uiteenlopende technische bedrijven in de regio.

Tekort aan technici

Bedrijven verwachten de komende jaren, in verband met de vergrijzing,een groot tekort aan voldoende vakbekwame technici. Techniek is voor veel jongeren namelijk geen voor de hand liggende keuze. De sector heeft te kampen met vooroordelen. Veel jongeren weten onvoldoende van de mogelijkheden en denken vooral aan vies werk in een donkere fabriek. De praktijk wijst heel anders uit. Techniek is steeds meer hightech en technici leveren een wezenlijke bijdrage aan de maatschappij.