Groninger scheidsrechters in actie voor sporters met een handicap

Groningen - De Groninger voetbalscheidsrechters gaan zich heel 2016 inzetten voor het Fonds Gehandicaptensport. Dat doen ze omdat ze vinden dat iedereen, met of zonder handicap moet kunnen sporten. Niemand mag buitenspel staan wat de Groninger scheidsrechters betreft. Dat is ook meteen het motto van het actiejaar.

De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken wil meer bekendheid voor het Fonds Gehandicaptensport genereren én geld inzamelen. Daarmee wil ze haar maatschappelijke betrokkenheid tonen. Verspreid over 2016 wordt op verschillende manieren geld ingezameld. Daarbij doen de scheidsrechters ook een beroep op niet-leden en bedrijven.

Sms-actie

Een sms-actie is al van start te gaan. Door NIEMAND BUITENSPEL te sms'en naar 4333 wordt meteen 2 euro gedoneerd aan het fonds. Verder helpen Groninger scheidsrechters in april bij de landelijke collecteweek, wordt een online veiling met bijzondere sportattributen georganiseerd en wordt geld ingezameld tijdens clubactiviteiten.

NK voor scheidsrechters

Ook tijdens het NK veldvoetbal voor scheidsrechtersverenigingen, dat de Groninger scheidsrechtersvereniging dit jaar mag organiseren, wordt geld ingezameld. Zo wordt een verloting gehouden en wordt aan alle 14 deelnemende scheidsrechtersverenigingen gevraagd een bijdrage te leveren. Het NK vindt 11 juni plaats op Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen.

Kledingpakket

Verder doneert de scheidsrechtersvereniging 2 euro van elk verkocht kledingpakket aan het fonds. Voor oktober staat 'een verrassende actie' in de planning.

Fonds Gehandicaptensport

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas niet vanzelfsprekend. Daarom staat Fonds Gehandicaptensport als 1 team achter de sporters met een handicap. Het fonds heeft als missie ervoor te zorgen dat ook mensen met een lichamelijke, zintuiglijke en/ of verstandelijke handicap in Nederland structureel kunnen sporten. Meer informatie: www.fondsgehandicaptensport.nl