Postcode Loterij-deelnemers uit Glimmen winnen ruim 76.000 euro per lot

GLIMMEN - Het was vrijdagmiddag groot feest in Glimmen. Tijdens het Postcode Loterij-Kanjerfeest werd duidelijk dat de 255 deelnemers met de winnende wijkcode per lot 76.765 euro winnen, als zij in 2018 met alle trekkingen hebben meegedaan.

Op nieuwjaarsdag viel de PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro op postcode 9756 AK in Glimmen. 5 mensen met de winnende postcode konden 26,95 miljoen euro verdelen. De andere helft is verdeeld onder alle andere deelnemers die meespelen in het winnende postcodegebied 9756.

De verdeling van de 26,95 miljoen euro was afhankelijk van de hoeveelheid verkochte loten in de wijk en gebeurde op basis van het aantal Kanjerpunten die in het afgelopen jaar zijn opgebouwd. Hoe langer een lot meespeelde in 2018, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs.

Uitbundig gevierd

De Glimmenaren vierden de winst uitbundig en hieven nogmaals het glas op het nieuwe jaar. De bijna 1000 aanwezigen genoten van optredens van onder anderen Jeroen van der Boom en Anita Meyer.

Leonie (26): „Mijn ouders spelen mee met 1 lot. We zijn echt ontzettend blij. Met dit bedrag kunnen we lekker op vakantie. Dat is voor ons namelijk niet vanzelfsprekend. Onze droombestemming? Disneyland Parijs. Dat zou geweldig zijn! Toen ik klein was, zei mijn vader altijd; als we de Postcode Loterij winnen, dan krijg jij een Lego-trein. Nu ben ik natuurlijk volwassen, maar dat gaat er nu dus alsnog van komen.”

Herbert (62) en Loes (54) vliegen elkaar om de hals als het winnende bedrag bekend wordt gemaakt. Loes kan haar tranen niet bedwingen. „De timing had niet beter gekund! Na een moeilijke tijd zijn we een huis aan het bouwen samen met onze 4 kinderen.”

Herbert en Loes hebben elkaar 30 jaar geleden ontmoet in Scandinavië. „Samen met onze kinderen, die allemaal Scandinavische namen hebben, verwezenlijken we nu onze droom dat is toch geweldig!”, zegt Herbert.