Minimal Music met Clarinets Unlimited

Klarinetorkest Clarinets Unlimited is wars van gebaande paden en zoekt graag nieuwe wegen. Zo heeft het eerstvolgende concert het thema Minimal Music gekregen. Dit is veelal eigentijdse muziek die is opgebouwd uit korte frases die in een constant tempo worden herhaald en geleidelijk aan kunnen veranderen. Zo wordt de luisteraar langzamerhand meegenomen en komt hij uiteindelijk in een soms heel andere sfeer terecht. Er is veel afwisseling: sommige werken komen direct op je af, activerend en dynamisch, andere stukken komen over als meditatief en in trance brengend.

U kunt luisteren naar werk van Philip Glass, Steve Reich, Arvo Pärt, Douwe Eisenga en anderen. Het gaat om muziek die gerekend wordt tot de Minimal Music, of die er op z’n minst sterk aan verwant is.

Deze bijzondere muziek wordt op twee plaatsen ten gehore gebracht: op zaterdag 16 februari 2019 treedt het orkest op in de Kerk van Peize, aanvang 15:30 uur. Op zondag 17 februari 2019 kunt u komen luisteren in Het Schathoes op landgoed Ekenstein nabij Appingedam, aanvang 14:00 uur.

Meer bijzonderheden, zoals reservering en kaartverkoop worden later, ruim op tijd, bekendgemaakt.