Brexitconcert in Museum Vosbergen.

Op zaterdag 12 januari om 20.15 uur treden in Museum Vosbergen Sonja Volten (sopraan) en Eke Simons (piano) op met een “Brexitrecital”.

Hun programma vertelt aan de hand van bestaande klassieke liederen het verhaal van de Brexit. In de eerste helft leggen ze daarbij de nadruk op Engeland en de emoties en ontwikkelingen die leidden tot aan het Referendum. In de tweede helft bezien ze de reacties op de uitslag vanaf ‘the continent’, nadat bleek dat er voor een Brexit was gestemd. Het programma vermeldt werken van Fauré ,Vaughan Williams, Haydn, Britten, Heppener en vele anderen. Na het behalen van een Master Internationale Betrekkingen ging de Nederlandse sopraan Sonja Volten verder studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Sasja Hunnego. Drie jaar later studeerde zij hier af met een onderscheiding voor buitengewone muzikaliteit. Hierna volgden een master in de Opera bij de Dutch Nationale Opera Academy en een jaar bij de operastudio CMRE in Brussel, Theater de Munt, onder artistieke leiding van José van Dam. Op het gebied van opera heeft zij rollen gezongen als Euridice in Orfeo ed Euridice, Héro in Béatrice et Bénedict, Blanche in Dialogues des Carmelites, Contessa in Le Nozze di Figaro, Elvira in Don Giovanni, Bloemenmeisje in Parsifal, Musetta in La Boheme, Micaëla in La tragédie de Carmen en Princess in El gato con Botas. Dit deed zij bij o.a. de Opéra de Lyon, de Nationale Reisopera, en Opera Trionfo.

Pianiste Eke Simons (1981) treedt als soliste op door heel Nederland, ondermeer in Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam, Vredenburg te Utrecht, de Nieuwe Kerk en Anton Philipszaal te Den Haag en tijdens het Grachtenfestval te Amsterdam. Zij is ook regelmatig te gast in Zweden. Eke was als soliste met orkest te horen in Mozart’s pianoconcert KV 491 in c. Zij maakte haar solodebuut op de radio met de Sonate I.X.1905 van Leoš Janáček in 2006. Met haar interpretatie van “Chapters” van Antal Sporck won zij de Sporck Vertolkersprijs 2010. In 2013 nam Eke haar debuut-CD op met werken van Schumann, Liszt, Wiklander en Janáček.

Toegang € 15,-, incluisief consumptie. Bespreken wordt aangeraden.