Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland 2019 met 800 ondernemers

GRONINGEN - MartiniPlaza in Groningen is woensdag 9 januari toneel van de Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland 2019. Met minister Wopke Hoekstra als speciale gast én de bekendmaking van de winnaar van de Langmanprijs.

De Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland geldt als de grootste nieuwjaarsreceptie voor ondernemend Noord-Nederland. Meer dan 800 jaar proosten op het nieuwe jaar en zijn getuige van de uitreiking van de Langmanprijs.

Deze prijs, een initiatief van Stichting Noord-Nederland&, wordt toegekend aan een persoon of instantie die grenzeloos denkt, handelt, bestuurt, onderneemt en daarmee impulsen geeft aan de Noordelijke opinievorming en/ of economische ontwikkeling.

Vuur is waar je het creëert

Voorafgaand aan de uitreiking van deze prijs wordt gesproken over het thema ‘Vuur is waar je het creëert’. Gasten in het officiële programma zijn minister van Financiën Wopke Hoekstra en Ingrid Faber, CEO van Pooling Partners. Janine Abbring neemt de presentatie voor haar rekening.

In het gesprek wordt veel aandacht geschonken aan ondernemerschap, met name in Noord-Nederland. De 800 ondernemers in de zaal worden vertegenwoordigd door 4 boxheren, gebaseerd op de tafelheren en -dames van de Wereld Draait Door.

De boxheren zijn de winnaars van de Noordelijke ondernemersprijzen:

  • Joost Paques van Paques - winnaar ‘Friese Onderneming van het Jaar 2018’
  • Harm Koopman van Koopman Logistics - winnaar ‘Groninger Ondernemingsprijs 2018’
  • Frits Muysson van Vepa - winnaar ‘Drentse Onderneming van het Jaar 2018’
  • Jan Harmen Akkerman van TanQyou - winnaar ‘Jonge Ondernemingsprijs 2018’