‘Parting is such a sweet sorrow’ | Cultuur beleef je in Haren

EELDE - 'Cultuur beleef je in Haren!' stellen het Harener Weekblad en de Culturele Raad Haren (CRH). Ditmaal geven ze het ‘Brexitconcert’ in Museum Vosbergen in Eelde als cultuurtip.

2019: het jaar waarin de Brexit een feit wordt. De deal die Theresa May gesloten heeft met de EU wordt in de derde week van januari in het Lagerhuis in stemming gebracht. De uitslag is ongewis maar 29 maart lijkt toch de datum waarop het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie treedt.

Museum Vosbergen geeft blijk van een goed gevoel voor timing. Op 12 januari kunt u er een Brexitconcert bijwonen. De uitvoerenden zijn sopraan Sonja Volten en pianiste Eke Simons. Zij brengen muzikaal grens- en politiekoverstijgend werk. Het programma spiegelt in zijn opbouw de breuk tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie aan de hand van het werk van klassieke componisten.

Voor de pauze worden liederen ten gehore gebracht die aansluiten bij de Engelse zijde. Het tweede deel geeft de stemming van ‘the continent’ weer: muziek van afscheid en weemoed van onderen Fauré, Vaughan Williams, Haydn, Britten en Heppener.

Sonja Volten studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij maakte deel uit van het ensemble van de Dutch National Opera Academy, zong diverse operarollen en heeft daarnaast een passie voor lied en oratorium.

Pianiste Eke Simons treedt als soliste op door heel Nederland en was onder andere te horen tijdens het Amsterdamse Grachtenfestival. Haar debuut-cd bevat werken van Schumann, Liszt, Wiklander en Janáček.

Waar: Museum Vosbergen, Vosbergerlaan 35 Eelde

Wanneer: zaterdag 12 januari

Aanvang: 20.15 uur

Toegang € 15, inclusief consumptie. Bespreken wordt aangeraden